Vejledning til professionel gulvafslibning

11 december 2018
Mette Nikolajsen
Vejledning til professionel gulvafslibning

Rigtig mange danskere har et trægulv i hjemmet, der trænger til et nyt liv og ikke mindst et flottere udseende. Til dette er en afhøvling eller afslibning den oplagte løsning. Ved at foretage enten en afhøvling eller afslibning, vil du gøre dine gulve pæne igen. Dog er der mange, der ikke får det gjort, da man tror, at det er omfattende og virker uoverskueligt. Ved hjælp af professionelle lokale fagfolk kan denne proces være ganske ubesværet. Du kan altså få hjælp til at opnå stærke trægulve, der både bevarer udseende og styrke i mange år fremadrettet.

Det eneste du skal gøre, når du skal opnå de stærke trægulve, du drømmer om, er opstillet i følgende punkter:

  1. det første, du skal gøre, er at klarlægge dit eget behov. Du skal altså vurdere, hvorvidt dit trægulv blot trænger til en afslibning fremfor at lægge et helt nyt gulv. Til vurdering af dette kan det være essentielt at tage kontakt til en professionel gulvmand.
  2. som andet punkt skal du ind og vurdere, hvorvidt du skal vælge gulvafhøvling eller gulvafslibning. En gulvafslibning er passende til at fjerne overfladiske ridser og småskader. Dog kan det være nødvendigt at fortage en gulvafhøvling inden en afslibning. En gulvafhøvling udføres nemlig kun, når en gulvafslibning ikke vurderes til at være tilstrækkelig.
  3. herefter begynder gulvafslibningen. Denne foregår over to omgange, hvor der først og fremmest foretages en grov afslibning, der skal skabe en ensartet overflade. Derefter udføres der en fin afslibning, der skaber det endelige resultat.
  4. efter gulvafslibningen skal du benytte en efterbehandling. Efterbehandlingen har betydning for det nybehandlede træs holdbarhed og udseende. Efterbehandlingen skal altså vælges ud fra dine ønsker med hensyn til udseende, slidstyrke og ikke mindst fremtidig vedligeholdelse. Du kan selvsagt også få rådgivning til dette hos sagkyndige folk.
  5. slutteligt er der blot den fremtidige rengøring og vedligeholdelse. Dette afhænger eksempelvis af den valgte efterbehandling og brugen af gulvet. Den rette vedligeholdelse sikrer, at gulvet bevarer sit udseende og styrke længere.

Flere nyheder