Vælg nye døre med omhu

27 juni 2022
Astrid Pedersen

editorial

Er du på jagt efter nye indvendige og udvendige døre til din bolig? Så bør du gøre dig umage. I det følgende kan du blive klogere på, hvordan du vælger de rette døre.

Vælg de rette yderdøre

Hoveddøren og andre facadedøre – for eksempel døre til køkken og bryggers samt terrassedør og altandør – skal være ekstra og særligt solide. Disse døre skal nemlig kunne holde til en del mere end de døre som befinder sig på indersiden af huset.

Facadedøre er udsat for bagende solskin og høje varmegrader om sommeren såvel som for strid blæst, regn, sne og slud samt frostgrader i vinter halvåret. Hele året rundt skal disse døre altså kunne tåle mosten – sæson efter sæson.

Derfor gælder det om at vælge døre som er fremstillet i solide og slidstærke materialer, og som er designet til at kunne holde sig flotte og tætte i mange år. Uanset om det drejer sig om massive døre, for eksempel entre døren, eller om altandøre og terrassedøre som fortrinsvis består af glas ruder, bør du således se dig rigtig godt for når du vælger dine nye døre.

image

Du skal sikre dig at den nye dør er fremstillet af materialer som på ydersiden kan modstå de værste tæsk fra omverdenen, og på indersiden er tilstrækkeligt isolerede.

Når det gælder glas døre, bør du tjekke at glasset i dørens ruder er af den dobbelt eller tredobbelt isolerede af slagsen. På den måde kan du holde på varmen i dine stuer og værelser, samtidig med at du lukker både kulde og støj ude. Og endelig skal døren selvfølgelig slutte tæt hee vejen rundt, så du undgår såvel trækvinde som varme tab.

Bestil døre efter mål online

Hos Klarvinduer kan du bestille døre efter egne indviduelle mål, eller i standard dimensioner. Klik ind og læs mere, og se det store udvalg af døre, på Klarvinduer.dk

Flere Nyheder