Typer af indvendige døre, som du bør kende

14 maj 2020
Emilie Jacobsen

Når du skal sætte indvendige døre op i dit hjem, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke typer af døre du kan vælge imellem. På den måde er du sikker på, at du træffer det rette valg. Vi kommer her ind på en række forskellige typer af indvendige døre. Vi har fået inspiration fra webshoppen melholt.nu. De har stor erfaring med at forhandle døre til en række forskellige formål. 

Først og fremmest kan du for eksempel vælge enten en massiv dør. Det er en dør, det ikke er muligt at se igennem.

Det kan være enten en glat dør og en dør med en udskåret mønster for eksempel kvadrater eller dannebrogsmønster. Den klare fordel ved den massive dør er selvfølgelig, at det ikke er muligt at se igennem den. Den er derfor rar at have ind til soveværelser og badeværelser, hvor du gerne vil have privatliv. 

Hvis du gerne vil skabe et bedre flow mellem to rum, kan du dog også overveje, om franske døre ikke i stedet er den rette løsning for dig. Har du to stuer, der støder op til hinanden, hvor du gerne vil have mulighed for at lukke af mellem dem, er franske døre oplagte.

Det samme er de, hvis køkkenet og stuen støder op til hinanden. Ved at lukke døren kan du for eksempel holde mados ude af stuen, men samtidig se, hvad der foregår derinde. 

Særligt hvis du bor i en lille bolig, er det værd for dig at overveje, om du skal have skydedøre. Dem kan du både få som massive døre og glasdøre. Skydedørene løber langs med væggen og optager derfor ikke lige så meget plads i rummet. Det er med til at gøre, at du i langt højere grad kan udnytte hver kvadratmeter i boligen fuldt ud. For eksempel er det rart, hvis du har et lille badeværelse, at du ikke skal sætte gulvplads af til, at døren kan åbnes.

Flere nyheder