Man skal have tid og overskud til malerarbejde

07 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Som sådan skal man have overskud og tid til langt de fleste ting her i livet, for ellers bliver de ikke gjort ordentligt.

Men nogle ting kan man jo ikke undgå, lige meget hvor lidt man gider at tager sig af dem: opvasken, støvsugningen med videre.

Dog gør det ikke så meget, hvis det ikke bliver perfekt. Det har ikke katastrofale konsekvenser, og det kan jo bare gøres om, og så handler det jo nok også om øjnene, der ser, om det er gjort godt nok – eller hvilket standard man lever efter.

Nogle personer kan lade gå længe mellem de tjanser, mens andre foretager dem næsten dagligt for, at de ikke hober sig op. Men ordnes skal de.

Så er der de lidt andre ting, som ikke er nødvendige på samme måde, selvom de er det lidt, og hvor man virkelig skal tage sig sammen til at gøre det: malerarbejde.

Er du reelt set klar til malerarbejde?

Måske bliver du sparket op fra sofaen af din bedre halvdel en fridag, som du egentlig havde tænkt dig at drive bort.

Det er plankeværket, der trænger til at blive malet, for hun synes, det er pinligt, at naboerne kan se, hvordan det skaller af, og jeres plankeværk af træ er godt nok også det grimmeste i nabolaget.

Du kan vitterligt heller ikke løbe fra, at vejret er perfekt til det arbejde, og at dømme efter, hvordan du gjorde det sidst, så er der også god tid til det.

Men overskuddet. Det er bare væk.

Så kan man “nosse” sig sammen til det, men det skal gøres ordentligt, og ikke bare fordi, man bliver bedt om det.

Man kan i den specifikke forbindelse ikke slippe væk med at male over det gamle en enkelt gang. Her skal man fjerne den gamle maling og male flere gange på ny og måske give det noget træbeskyttelse.

Det kræver, at man har det rette mindset.

Flere Nyheder