Kosttilskud til en god og sund søvn

19 januar 2020
Signe Hansen
Kosttilskud til en god og sund søvn

Du kender helt sikkert følelsen af at vågne op en mandag morgen totalt bombet og træt. Det er en hård start på ugen. Men du kender sikkert også den anden følelse. Nemlig følelsen af at vågne op totalt udhvilet, frisk og oplagt til dagen, ugen og gerningerne. Udover at være en af de rareste følelser i hele verden, er det også en af de sundeste af slagsen. Søvn er nemlig utrolig givende og vigtigt for vores mentale og følelsesmæssige velvære.

Det er i søvnen, at vi lader op og bliver klar til den næste dag. Alligevel har utrolig mange danskere svært ved både at komme i seng og at sove, når de først ligger der. På melatoninguide.dk kan du finde en god og grundig guide, samt en lang række gode og ordentlige produkter, der kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn og dermed også nogle bedre vågne timer.

Melatonin er et hormon, som kroppen producerer om natten. Det er kroppens egen, naturlige måde at regulere søvnen på, hvilket også betyder, at det er langt mere naturligt at bruge melatonin som sovemedicin end almindelige sovepiller. Vi skal altså bruge melatoninen til at falde i søvn.

Når vi ikke kan falde i søvn kan det være fordi kroppen ikke producerer nok melatonin, men serotonin i stedet. Kroppen producerer serotonin som følge af sollys, men vores daglige skærmforbrug påvirker mængden af lys, som vi er udsat for – også om aftenen. Det samme gør stressniveauet i hverdagen, som også påvirker hvordan vores krop producerer hormoner.

Netop derfor kan det være værd at overveje at købe kosttilskud som melatonin til indtagelse om aftenen eller generelt bare spise mad med et højt indhold af melatonin inden du skal i seng. Det hjælper på den naturlige hormonbalance og hjælper helt sikkert dig til at sove både mere og bedre.

Flere nyheder