Hvilken slags altandør skal jeg vælge?

10 maj 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Når du står for at skulle vælge den dør som skal forbinde din stue eller dit soveværelse med din altan er det først og fremmest vigtigt at du vælger en dør i solid kvalitet. En altandør er det der karakteriseres som en yderdør. Det betyder at døren skal kunne modstå vind og vejr på alle årstider, og samtidig kunne holde på varmen i din bolig igennem hele det kolde og blæsende vinter halvår.

Du bør således gå efter en dør som er designet til at kunne slutte tæt og samtidig udført i slidstærke materialer. Da en altandør som oftest hovedsageligt består af vinduespartier skal du sikre at ruderne i døren består af isolerende glas, og at indfatningerne ligeledes er top standard. Tætningerne skal være helt intakte – og så er det selvfølgelig en god idé at vælge en dør som kan låses indefra.

image

Enkelt eller dobbelt altandør?

Dernæst skal du tage stilling til dørens størrelse og udformning. Hvis du har pladsen til det, og din altan er tilstrækkelig bred, bør du overveje muligheden af at vælge en dobbelt altandør.

Med en dobbelt altandør får du i sagens natur dobbelt så stort et lys indfald i din stue som med en enkeltfaget en af slagsen. Dette kan gøre en kæmpe forskel for rummet. Og du vil have glæde af det ekstra lys året rundt – især om vinteren hvor antallet af solskins timer mildest talt er sparsomt.

Om sommeren kan du glæde dig over den friske brise som stryger gennem stuer og værelser når du slår dobbeltdørene op. Du vil kunne invitere solen samt duftene og lydene fra haven indenfor. Og du vil få en langt bedre udnyttelse af den ekstra plads med en dobbelt altandør.

Hvor kan jeg købe de bedste altandøre?

Hvis du er på udkig efter en ny altandør til dit hus eller din lejlighed kan du finde hvad du søger hos Klarfonster.se.

Flere Nyheder