Hvad kan du gøre for at undgå rotter

06 februar 2021
Maya Hindsberg

Rotter er et stort problem i Danmark og kan forårsage en god mængde skader på din ejendom, overføre smitsomme sygdomme, og så er de generelt bare trælse.

Der bliver brugt millioner i kommunerne på rottebekæmpelse. Især fordi der er sket en eksplosiv vækst i antallet af anmeldelser. Desværre kommer vi nok aldrig af med de irriterende gnavere, men der er ting, der kan forebygge, at de kommer. Skulle du alligevel komme ud for rotter i dit hus i Hadsten, kan du f.eks. finde rottebekæmpelse i Hadsten, til at hjælpe dig. Det er ikke et problem, hvis de bare er i kloakken, men hvis du opdager, de er i huset, så husk, at du har pligt til at anmelde det.

Undgå at fodre rotterne

Der er, i følge miljøstyrelsen særligt tre ting, som giver husejere problemer med rotter. Det er fuglefodring, hønse og dyrehold samt nedfaldsfrugter der ligger for længe. Det er især problematisk, hvis du eller nogle i nærheden har en utæt kloak. En nem måde at undgå at fodre rotterne, når du fodre fugle er f.eks. at hænge foder op, i stedet for at lægge det på et foderbræt, som rotterne har adgang til.

Hvad er kommunens ansvar?

Du har som ejer af et hus, pligt til at forebygge og anmelde rotter. Det kan f.eks. være, hvis du har set en rotte eller har opdaget spor efter dem. Du kan dog ikke selv bare lægge rottegift ud, uden autorisation. Det er kun kommunen eller en rottebekæmper, der må besidde og lægge rottegift ud. 

Du skal dog ikke selv betale for rottebekæmpelsen. Kommunerne opkræver nemlig gebyr for rottebekæmpelse over ejendomsskatten, hvilket betyder, at du, din nabo og alle andre borgere har ret til at få hjælp til at bekæmpe rotter. Du skal altså ikke være bange for at ringe til kommunen pga. økonomi.

Flere Nyheder