Få hjælp til at finde det helt rigtige brygudstyr

03 februar 2021
Lotte Hindsberg

Forestil dig, at du har inviteret vennerne hjem til middag en dejlig sommerdag, og der er gang i grillen og kolde øl i køleskabet. Vel at mærke øl som du selv har brygget med dit nye brygudstyr. Det er noget sjovere og vil også give en langt bedre oplevelse at servere ens egen øl end supermarkeds standard øl. 

Når du skal vælge brygudstyr, kan du med fordel få hjælp af det firma eks. albryg.dk, som du overvejer at købe brygudstyret hos. Det skal nemlig være et udstyr der hverken er for stort eller for lille. Der skal være mulighed for at du kan brygge ikke alene bedre øl, nye varianter og måske også mere øl end du allerede gør.

Samtidig skal du selvfølgelig heller ikke have et så stort og kompliceret anlæg, så du kan konkurrere med de professionelle brygmestre.

Hvor lærer du at brygge øl

Du har mange muligheder for at lære at brygge øl og også blive bedre til det. Du kan tage på et ølkursus. Alene eller sammen med dine venner. Husk at arrangere transport hjem. Det er ofte et kursus hvor du får smagsprøver, men du får også den bryggede øl med hjem. At tage 20 liter øl med i bussen er lidt besværligt. 

Kurserne bliver ofte udbudt af de firmaer der sælger udstyr og ingredienser til ølbrygning, så de er eksperter udi hjemmebryg. 

Der findes også et stort og godt udvalg af bøger som kan hjælpe dig videre og internettet er en guldgruppe af viden. Blandt andet er der et utal af videoer, som viser dig forskellige teknikker.

Når du er igang med at brygge øl er det en god ide at føre dagbog. Det giver dig mulighed for at være eksperimental og lære af dine eksperimenter. Både de gode og de knap så gode.

Flere nyheder