Få et flot lyst gulv med en gulvafhøvling

19 juli 2020
Astrid Pedersen

Er gulvet i dit hus eller i din lejlighed beklædt med et tykt lag mørk lak eller fernis – og drømmer du om lyse sæbe behandlede gulve? Så vil du kunne nå dette mål med en professionel gulvafhøvling.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Afhøvling af gulve er ikke en opgave for gør det selv mænd. Den maskine, som bruges til gulvafhøvling, er forsynet med en valse påmonteret skarpe knive, som nærmest skræller gulvet for eksempelvis fernis eller lak og samtidig formår at udligne eventuelle niveau forskelle. Du vil i sagens natur kunne komme til at forrette alvorlige skader på træværket hvis du selv forsøger dig med denne maskine. Og så er det ikke sikkert at gulvet står til at redde.

Derfor bør du altid overlade opgaven til en erfaren fagperson. En dygtig gulvmand vil have styrken og det rette håndelag til at manøvrere det tunge maskineri på en måde så gulvafhøvlingen ikke forårsager skader på dit gulv. Samtidig vil en dygtig håndværker være i stand til at vurdere den præcise mængde som skal høvles af uden at nu igennem gulvets slidlag. Dette er en stor fordel, idet du så senere hen vil kunne foretage afslibning af gulve uden at ødelægge dit gulv.

Efter selve gulvafhøvlingen vil gulvet blive afslebet som ved en normal gulvafslibning – først med groft, dernæst med fint, sandpapir. Derved bliver gulvet parat til den efterfølgende behandling med lak, lud, olie, sæbe eller maling. Din gulvmand vil her kunne værebehjælpelig med rådgivning omkring valg af den efterbehandling som passer bedst til gulvets type og til dit temperament. På den måde får du det optimale slut resultat: Et smukt og ensartet gulv uden hverken buler, skrammer eller pletter.

Hvis du er bosiddende på Sjælland kan du med fordel lade DBF Gulvservice forestå afhøvling af gulve i din bolig. Læs mere på dbf-gulvservice.dk

Flere nyheder