Du har god plads til en omgang Cr1620

04 september 2019
Anders Lundtang Hansen
Du har god plads til en omgang Cr1620

Bare rolig, der er ikke tale om en tastefejl, for det er faktisk ikke et uheld, at der står Cr1620 i overskriften til indlægget her.

Og det er ikke en særlig kode for noget uartigt, frækt eller indviklet, for bag dette mærkelige udtryk gemmer der sig faktisk noget ganske mondænt, som mange mennesker bruger i det daglige.

Men dog er det alligevel ikke det mest udbredte af sin slags, men alligevel er det så almindeligt, at du kan købe det i de fleste velassorterede butikker.

Så hvad gemmer der sig bag dette udtryk?

Det er sådan set ganske simpelt en specielt type af knapcellebatterier, og med knapcellebatterier mener vi de batterier, som de fleste omtaler som små runde batterier af den sølvfarvede slags, der ofte er til at forveksle med mønter.

Derfor har du netop god plads til dem derhjemme.

Men udtrykket her dækker som nævnt kun over en bestemt type af disse knapcellebatterier, hvorfor der findes andre betegnelser til andre typer af knapcellebatterier.

Dog kan de være virkelig svære at se forskel på, for man kan sige, at hvor man tydeligt kan se en forskel mellem AA- og AA-batterier i størrelsen, hvilket man specielt kan, når man sammenligner disse to typer, så er det noget sværere ved knapcellebatterier.

Disse batterier ligner nemlig meget tit hinanden i størrelse og facon, hvorfor du nok sagtens kan få sat et knapcellebatteri ind i en enhed, men derfor er det ikke sikkert, at den så også tænder.

For det er i beskrivelsen af batteritypen, at man finder ud af, om man har med den rette type at gøre.

Dette finder man lettest ud af ved at kigge på det apparat, man har, som skal bruge et knapcellebatteri eller flere og så købe denne type, der så kan være et Cr1620-batteri.

Køb for den sags skyld også en god sjat, så du altid har nok liggende.

Flere nyheder