Brug resin til dit næste støbningsprojekt

30 januar 2021
Sara Mortensen

Hvis ikke du har arbejdet med resin før, så er det på tide! Det er et mirakelmiddel, som kan binde alting sammen og give de smukkeste resultater. Hvis du har behov for et produkt, som kan bruges til mange forskellige projekter, så er epoxy resin svaret. 

Resin fungerer som en slags harpiks. Den er dog kemisk fremstillet og ikke naturligt, ligesom det harpiks vi normalt kender til. Epoxy resin blandet sammen giver tilsammen en slags super lim, som kan binde stort set alle materialer sammen. 

Epoxy resin kan give en glasklar støbning og coating, som kan anvendes til dybe støbninger, men også alverdens andre projekter – store som små. 

Hvad kan du bruge epoxy resin til af projekter? 

Du kan for det første bruge det til alverdens støbninger. Du kan udfylde alle slags revner, sprækker eller knaster i træ. Derfor bliver epoxy resin også ofte brugt til trægulve og plankeborde. I plankebordene bliver det bruge som udfyldning mellem plankerne i bordet. 

Mange bruger det også til forskellige mindre hobby projekter, såsom smykker og kunst. 

Du kan også hælde epoxy resin direkte på overflader, som træ, beton, metal m.m. Det giver den flotte og mest glatte overflade. Som coating bliver det brugt til bardiske, cafeborde, postkort, blade og meget mere. 

Hvordan skal du arbejde med epoxy resin?

Når du skal i gang med at bruge epoxy resin, så skal du sørge for at blande produkterne godt sammen. Det er vigtigt at du røre de forskellige komponenter sammen i mindst 3-5 minutter, så du får det bedst mulige produkt at arbejde med. 

Der bør ikke opstå luftbobler, når du arbejde med epoxy resin, hvis du opholder dig i et ordentligt miljø. Der må ikke være under 15 grader, der hvor du påføre produktet. Hvis der alligevel skulle opstå luftbobler, så kan man fjerne dem med en varmepistol.

Epoxy resin er et produkt, der er nemt at arbejde med, hvis blot man sætter sig ordentligt ind i produktet først. Find flere detaljer her: https://marinelageret.dk/baadpleje-og-vedligeholdelse-285/resin-klar-epoxy-lak-1694/Hvis du alligevel skulle være i tvivl, så kontakt altid en forhandler eller en specialist på området. 

Flere Nyheder